ویژگی های آب آشامیدنی سالم
در نگاه اول آبی قابل آشامیدن است که صاف، زلال ، بی رنگ ، بی بو و دارای شرایط زیر باشد:
الف – آلوده به میکروب ها و ویروس های بیماری زا نباشد.ویژگی های آب آشامیدنی سالم
ب – مواد سمی و مسموم داخل آب نباشد.
ج – مواد معدنی و آلی موجود در آب برای بدن انسان مضر نباشد.
آب در طبیعت از طریق رودخانه و دریاها، آبهای زیرزمینی مانند چشمه ، چاه و قنات تامین می گردد که بیشتر این آب ها جهت مصرف مستقیم برای آشامیدن مناسب نمی باشد و باید قبل از مصرف آن را تصفیه نمود. برای تصفیه نمودن آب نیاز است ابتدا عوامل آلوده کننده آب را شناسایی نماییم که در زیر به آن اشاره کرده ایم.
موارد ناخالصی ها و آلودگی های متداول آب
باید این را در نظر گرفت که آب صددرصد بهداشتی و سالم در طبیعت یافت نمیشود.ویژگی های آب آشامیدنی سالم
در آب ممکن است ناخالصی و آلودگی های زیر دیده شود البته باید بدانیم که عوامل آلوده کننده آب بسیار می باشد و در اینجا ما قصد ذکر تمامی آن ها را نداریم و به مهمترین و شایع ترین عوامل آلوده کننده آب اشاره خواهیم کرد.
– گازهایی مانند دی اکسید کرن ( Co2 ) ، ازت و…
– مواد معدنی موجود در آب شامل انواع فلزات (روی، آهن، منگنز، مس، روی، کرم و..)ویژگی های آب آشامیدنی سالم
– مواد آلی موجود در آب مانند ترکیبات شیمیمایی حاوی کربن
– مواد جامد معلق در آب مانند زباله ها
– مواد زنده در آب مانند باکتری ها و قارچ ها
مواد آلی و معدنی موجود در آب تا حدی برای بدن لازم بوده و آب را خوش بو و گوارا می کند.
ولی وجود بیش از حد این مواد در آب بخصوص کلسیم ،منیزیم ، آهن و مس باعث سختی آب شده و در طولانی مدت باعث ایجاد بیماری های مختلف از جمله بیماری سنگ کلیه و نیز بیماری های قلبی عروقی می گردد.ویژگی های آب آشامیدنی سالم
همچنین آلودگی های زیادی از طریق فاضلاب بیمارستان، کلینیک ها، مدفوع، ادرار و استحمام وارد آب میشودکه برای بدن انسان مضر می باشد و باید قبل از مصرف آن ها را از آب جدا نمود در ادامه به روش های جدا سازی آلاینده ها از آب یا همان تصفیه آب اشاره می نمایید.
با جوشاندن آب می توان تاحدی میکروب های آب را از بین برد ولی برای حذف نیترات از آب آشامیدنی این روش کاربرد ندارد (برای آشنایی بیشتر با آلایندگی نیترات و نیتریت مقاله مضرات نیترات و نیتریت را مطالعه بفرمایید) و امروزه برای حذف کامل آلاینده های آب از روش های نوین تصفیه آب (اسمز معکوسRO) استفاده می شود.
ویژگی های آب سالم و پاک
در نگاه اول آبی که بدون رنگ و مزه بو ،صاف و زلال باشد قابل آشامیدن است.اما مواردی که در ادامه به آن اشاره می کنیم نیز در شرایط سالم بودن آب نقش بسیار مهمی دارند:ویژگی های آب آشامیدنی سالم
•آب آشامیدنی سالم نباید به میکروب ها و ویروسهای بیماری زا آلوده باشد.
•مواد شیمیایی و سموم در آن وجود نداشته باشد.
•مواد معدنی و آلی که در آب وجود دارد برای بدن انسان مضر نباشد.
مواد آلوده کننده آب
به این نکته باید توجه کنید که آب صددرصد سالم و بهداشتی در طبیعت پیدا نمی شود.ممکن است در زلال ترین آبی که در طبیعت یافت شود مواد آلوده کننده و یا میکروبها و باکتری هایی وجود داشته باشد که ما قصد ذکر تمامی آن ها را نداریم ولی به مهمترین و شایع ترین آنها اشاره خواهیم کرد.ویژگی های آب آشامیدنی سالم
•CO2 یا دی اکسید کربن و گازهای دیگری مثل ازت و …
•آهن،روی،مس و دیگر مواد معدنی موجود در آب که برای بدن ضرر دارند
•مواد شیمیایی و ترکیبات آلی موجود در آب که حاوی کربن باشند
•مواد جامد موجود در آب مانند گل ولای و زباله
•مواد زنده در آب مانند قارچ ها و باکتری ها
از مهمترین آلودگی هایی که از طریق فاضلاب وارد آب میشود میتوان به نیترات و نیتریت اشاره کرد که برای بدن انسان بسیار مضر است و باید قبل از مصرف آب ، آن ها را از آب جدا نمود.در ادامه این مقاله به روش های حدف این آلاینده ها از آب یا همان تصفیه آب اشاره می کنیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.